skip to Main Content
English English Romanian Romanian
Lacul Skadar, Muntenegru

Lacul Skadar, Muntenegru

Muntenegru este fara doar si poate o destinatie de vis in Europa. Drumul din Romania nu este unul scurt , peste 2000 km dus intors din Ramnicu Valcea pe traseul – Craiova – Calafat – Bulgaria( aproximativ 30km )– Serbia – Podgorica – Budva-Kotor si intoarcere Serbia( prin Belgrad)-Timisoara -Sibiu -Rm Valcea.

Lacul Skadar este cel mai mare lac din Peninsula Balcanica situat la granita dintre Muntenegru si Albania, la 20km sud de capitala tarii, Podgorica. Lacul are o lungime de 48 km si o latime de aproximativ 14 km, intinzandu-se pe o suprafata medie de 480 km²,si gazduieste peste 250 specii de pasari
Lacul e presarat cu insule și insulițe. Pe multe dintre ele se găsesc mănăstiri, fortificații sau mici așezări pescărești. Lacul e plin de pește: crap, țipar, păstrăv, în total 40 de specii. E interesant faptul că în Skadar pot fi găsite și specii de pește de apă sărată.

Cum ajungi?

Din Pogorica pana la Lacul Skadar sunt aproximativ 30km , care ii strabati in aproximativ 35 minute, cu masina.

Cat costa plimbarea pe lac?

O plimbare cu barca cu motor costa in jur de 30 euro si dureaza aproximativ 2 ore, unde poti admira frumusetea lacului , muntele, pasari, nuferi , pesti. Lacul este presarat cu insule si insulite .Daca vrei sa inoti in lac , accesul este permis.


Unde mananci?

Poti manca un pranz pescaresc la restaurantele de pe marginea lacului sau chiar la centrele de inchiriat barci pentru suma de aproximativ 10 euro, constand din peste la gratar si o salata ( aici am mancat cea mai buna salata de rosii 😉).

Unde te cazezi?

Exista hoteluri nu departe de centrele de inchiriat barci, asta daca doresti sa te cazezi aproape de lac , sau daca inchiriezi o masina te poti caza in capitala tarii, Podgorica la o distanta de 35 minute de lac, unde nu costa foarte mult aproximativ 30 euro/ noapte, sau chiar in Budva .

Ce altceva poti vizita aici ?

În regiunea lacului Skadar există 20 de mănăstiri, biserici, sate, cetăți și monumente sacre. Acest lac este martor al istoriei Muntenegrului din secolul 11 ​​până în prezent. În jurul lacului există 18 monumente istorice importante.

Zona din jurul lacului este renumită pentru vinurile locale și pentru peștele afumat ce este pescuit din lac. Vinăriile private organizează degustări de vin cu produse ecologice locale. Asa ca daca esti un iubitor de vinuri aici este locul perfect,incearca toate aromele pe care le oferă Lacul Skadar. Vei fi fascinant.

Cand sa vizitezi?

Eu am vizitat Muntenegru in luna septembrie, cand temperaturile erau de peste 30 grade , suficient de cald si nu foarte aglomerat eu recomand sa calatoresti in lunile aprilie-iunie, septembrie -octombrie cand este off-season si nu este foarte aglomerat.

Calatorie frumoasa in Skadar Lake !

iuliana

365calatorii este un site din Romania dedicat vacantelor pe cont propriu lansat in luna februarie 2019
365calatorii este un proiect personal ce ofera ponturi si informatii de calatorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *