skip to Main Content
English English Romanian Romanian
Targul De Craciun De La Budapesta

Targul de Craciun de la Budapesta

Budapesta este de vizitat tot timpul anului, iar in aceasta perioada este parca mai frumos, din punctul meu de vedere , si asta pentru ca se deschide targul de Craciun. Targul este deschis chiar in centru ,langa Basilica Sfantul Stefan si statia de metrou Vorosmarty Ter si foarte aproape de hotelul Hilton Garden Inn unde am fost cazata.

Ca si alte targuri , si aici gasesti multe casute din lemn amenajate frumos , unde se vand de la decoratiuni de Craciun , muulteee dulciuri 🙂,standuri de mancare , pielarie , genti. Este un targ destul de micut , dar un motiv numai bun de plimbare de seara , ( asta daca nu alegi pentru seara baile termale- exista 118 izvoare naturale ) la un ceai, un pahar de vin fiert care costa 900 forinti sau 3 euro (comerciantii acceptau si euro) sau un kurtos kalacs cu nuca ,nuca de cocos ,cacao sau miere care costa 1100 -1400 forinti aproximativ 15- 20 lei.

In centrul targului se afla un mini patinoar, bradul , si standurile cu mancare gatita , de la tacanite , salate , cartofi ,am vazut chiar si sarmale (care nu cred ca erau la fel de bune ca pe la noi 😍) , carnati , muulta carne si un stand cu foc si lemne ,unde se gatea somon deasupra focului .

In incinta basilicii Sfantul Stefan, seara de la ora 8 se tin concerte de Craciun, merita sa incerci si altfel de seara. 👍

O plimbare binemeritata seara dupa un pahar de vin si la aproximativ zece minute de mers pe jos ajungi chiar la Chain Bridge .

Targul de Craciun de la Budapesta este deschis pana la sfarsitului anului. Compania Wizz air a anuntat deschiderea unei rute noi Targu Mures- Budapesta si incepand cu 27 octombrie 2019 au zboruri zilnice intre cele doua orase de la pretul de 39 lei (one way). Cei interesati poti sa isi achite biletele de pe wizzair.com.

Las mai jos cateva poze care sa te inspire.

iuliana

365calatorii este un site din Romania dedicat vacantelor pe cont propriu lansat in luna februarie 2019
365calatorii este un proiect personal ce ofera ponturi si informatii de calatorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *