Atractii turistice in Sighisoara

Written by iuliana.radescu

June 22, 2019

Sighisoara este o cetate medievala uimitoare, surprinzator de mica situata in centrul tarii ,pe raul Tarnava Mare , in sud-estul judetului Mures . Parte a Patrimoniului Universal UNESCO începând cu anul 1999, Cetatea medievală Sighisoara este un punct de atractie pentru turistii din întreaga lume care vin să o descopere ,fiind cea mai frumoasa si mai bine pastrata cetate oraseneasca din Transilvania. Astazi, Sighisoara este un veritabil oras-muzeu , o destinatie ce trebuie vizitata,oferind calatorului modern sansa de a realiza o intorcere in timp, in atmosfera medievala de sute de ani.

Ce sa faci in Sighisoara?

Just look! Orașul este atât de incredibil de frumos.Piata cetatii are strazi pietonale unde te poti plimba si cafenele , un loc bun de pierdut vremea la o limonda sau o cafea.
Pe drumul ingust ce duce spre Turnul cu Ceas, pe partea dreapta, intalnim Casa cu Cerb si Casa Vlad Dracul. Urcand pe Strada Scolii spre Scara acoperita a scolarilor ne putem opri in nenumaratele magazine cu suveniruri, aflate pe stanga si pe dreapta strazii.

Turnul cu Ceas este un monument istoric şi de arhitectură din Sighişoara, cel mai masiv dintre cele nouă turnuri de apărare ale cetăţii Sighişoara, care s-au păstrat până în prezent, cu o inaltime de 64 metri . Acoperisul, distrus de incendiul orasului din 1676, a fost refacut de mesteri austrieci in 1677,iar 1894 a fost inlocuit , cu tigle smaltuite ( cel actual ).
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului Turn al barbierilor. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.

Turnul Cizmarilor avea rol de aparare, si cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi, fiind mentionat inca din 1521, si-a capatat forma de azi in anul 1681. 

Scara acoperita a fost construita pentru usurarea accesului elevilor spre Scoala din deal. Initial scara a avut 300 trepte , in urma modificarilor din anul 1849 au ramas doar 175.Pe fatada s-au imitat elemente din epoca Renasterii. 

Turnul Cositorilor si Turnul Tabacarilor facea parte din primul sistem de fortificatii al cetatii Sighisoara, avand rol de turnuri de aparare. Turnurile sunt prevazute cu guri de tragere ,intre cele doua construindu-se si o galerie de tragere pentru puscasi. 

Biserica din Deal este cel mai important monument de arhitectura religioasa din Sighisoara , ea fiind a treia catedrala gotica ca marime intre Viena si Istanbul, ce are in componenta 60 de morminte

Alte obiective turistice : Turnul funarilor, Turnul macelarilor, Turnul cojocarilor, Turnul croitorilor, Bastilonul artileriei, Gangul babelor, Casa Venetiana , Statuia lui Petofi Sandor.

Festivalul „Sighișoara medievală” este un festival anual ținut în ultimul sfârșit de săptămână al lunii iulie în orașul Sighișoara. A avut loc pentru prima data in anul 1992.

Cu ocazia acestui eveniment se organizeaza spectacole de teatru si dans , recitaluri de poezie , concerte de muzica medievale si expozitii , proiectii de film,si proiectii de arme .
Festivalul Sighisoara Medievala 2019, va fi organizat in perioada 26-28 iulie 2019.

Articole recente

In Sibiu a n-a oara!

In Sibiu a n-a oara!

Ori de cate ori vizitezi Sibiul nu ai cum sa te plictisesti. Chiar daca este perioada de pandemie de CORONA VIRUS,...

Targul de Craciun de la Budapesta

Targul de Craciun de la Budapesta

Budapesta este de vizitat tot timpul anului, iar in aceasta perioada este parca mai frumos, din punctul meu de vedere...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *