Florenta – top locuri romantice de vizitat

Written by iuliana.radescu

June 2, 2019

Florenta este capitala regiunii italiene Toscana si a provincei Florenta, cel mai populat oras din Toscana .Orasul se afla pe raul Arno si este cunoscut pentru arta si arhitectura sa, fiind unul dintre cele mai bogate orașe ale timpurilor ,considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume.

Principalele obiective turistice de neratat:

1.Gradinile Boboli

Grădinile Boboli sunt grădinile amenajate de familia de Medici în spatele palatului Pitti. Biletul costa 13 €  , gasesti aici detalii despre program si costuri .

2. Palatul Pitti

Palatul Pitti e un frumos palat renascentist la sud de raul Arno, foarte aproape de Ponte Vecchio. Biletul costă 19€ și îl poți cumpăra de aici.

3. Ponte Vecchio

Ponte Vecchio este cel mai vechi pod din Florenta, construit dintr-o structura solida cu trei arcade. De-a lungul podului, deasupra magazinelor, se află Coridorul Vasari, construit de familia de Medici în secolul 16. Podul face legătura între Palazzo Pitti și Palazzo Vecchio, trecând prin Galleria Uffizi.

Ponte Vecchio

4. Piazzale Michelangelo


Piazzale Michelangelo este o piață publica frumoasă cu belvedere ,care permite o faimoasa panorama asupra intregului oras , si se afla in apropiere de centrul istoric .De aci apusul se vede splendid, daca ai noroc si nu ploua 🙂.

5.Domul din Florenta

Domul din Florenta este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase monumente din Italia, o constructie armoniosa cu bogate ornamente in piatra si a carei cupola domina panorama Cetatii Renasterii strabatuta de stradute medievale mereu pline de turisti uimiti de frumusetea si densitatea operelor de arta din Florenta.

Domul sau Catedrala Santa Maria Del Fiore si Piata Domului , reprezinta centrul istoric al Florentei si punctul de plecare in explorarea frumusetilor medievale si renascentiste ale orasului.
Cupola Domului din Florenta, capodopera arhitecturala si inginereasca a lui Brunelleschi, reprezinta un punct de referinta in istoria arhitecturii si a fost sursa de inspiratie pentru Michelangelo cand a proiectat cupola Bazilicii Sfantu Petru din Roma.
Pentru a ajunge in varful Domului, pe cupola, trebuie sa urci 463 de trepte printre cei doi pereti ai cupolei. Urcarea este destul de obositoare insa privelisitea de pe varful cupolei este de vis. De aici poti admira Piata Domului cu Baptisteriul si Clopotnita, iar panorama Florentei este minunata.

Cupola Domului din Florenta


Daca vrei ca urmatoarea ta vacanta sa fie in Florenta nu sta pe ganduri! Nu este departe, doar la cateva ore distanta de Romania! Eu abia astept sa merg a doua oara.🙂
Articole recente

Targul de Craciun de la Budapesta

Targul de Craciun de la Budapesta

Budapesta este de vizitat tot timpul anului, iar in aceasta perioada este parca mai frumos, din punctul meu de vedere...

Un weekend la Oradea

Un weekend la Oradea

De ce sa mergi in Oradea? Pai in primul rand este un oras frumos , impartit in doua de raul Crisul Repede ce ascunde...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *