Calatorie in Muntenegru

Written by iuliana.radescu

October 6, 2019


Muntenegru este o tara mica aproximativ 13 800 km ² ,dar frumoasa care se invecineaza cu Croația (in partea de vest), cu Bosnia și Herțegovina ( la nord-vest ), cu Serbia (la nord-est), cu Kosovo (la est )și cu Albania (in partea de sud-est ).

De ce sa vizitezi Muntenegru?

Pai in primul rand ,este o destinatie nu foarte departe de Romania , la care poate nu te-ai gandit , iar conditiile si plajele sunt exceptionale .

Ce am vizitat:

Am inceput cu capitala tarii, Podgorica ,fiind cel mai mare oras al tarii. Orașul este situat la intersectia a două râuri :Morača si Ribnica si aproape de lacul Skadar , cel mai mare lac cu apa dulce din Peninsula Balcanica. Ce poti face aici? .Pai poti face o plimbare in orasul vechi- Stara Varos ,un cartier comercial interesat de magazine 😉. Tot aici gasim si cetatea orasului, o moschee si un turn cu ceas. Poti descoperi Vinariile, Muntengru fiind renumit pentru plantatiile de vita de vie de cateva mii de hectare. Aici ( in Podgorica ) am stat 2 zile, incluzand si plimbarea pe lacul Skadar.

A urmat drumul catre statiunea turistica Budva, a fost unul scurt si deosebit de frumos.

Budva este o destinatie superba , centrul turismului din Muntenegru si al distractiei , situata la Marea Adriatica.

Orasul vechi reprezinta emblema orasului Budva , oras mai vechi de 2500 de ani, unul dintre cele mai vechi centre urbane din jurul Marii Adriatice. Zidurile Orasului vechi sunt o mare atractie pentru turistii care vin in staiunea turistica Budva. Cand vizitezi orasul vechi ai impresia ca intri intr-un labirint, cu strazi stramte, piete , ziduri si turnuri din Evul Mediu.

Plaja din Budva se intinde pe o distanta de 21 km, nisip fin de culoare aurie si peisaj muntos -un peisaj de vis 🙂. Se pot inchiria barci si se pot vizita o multime de locuri interesante.

Sveti Stefan

Insula Sveti Stefan este de fapt un hotel de lux, privat . Nu se poate vizita, pentru ca a devenit proprietatea privata a Grupului International Aman Resort, din anul 2009. La capatul lui este un cordon care impiedica accesul pe insula. Insa daca vrei sa te cazezi in apropiere sunt destule oferte cu preturi ceva mai mari,decat in Budva incepand de la 70€, dar cu o priveliste de vis, iar rasaritul este superb. Oferte poti gasi aici.

A urmat ziua a 4-a , drumul spre Kotor. Mie cel mai mult mi-a placut aici😎 , locul unde marea , muntele, cerul si soarele se intalnesc, un loc uimitor , de poveste .Kotor este un oras de coasta localizat in partea retrasa a golfului Kotor .
Orașul medieval Kotor din Muntenegru este minunat, cu biserici vechi, străduțe înguste și pietruite și o mulțime de restaurante și cafenele.

Si aici, in Kotor preturile la cazare sunt destul de mari, am fost cazata la Dekaderon Lux Apartment , cu o priveliste de vis

Dacă esti amatori de drumeții, poti urca pana în vârf unde se află Castelul San Giovanni din Kotor, sunt multe trepte de urcat și vara poate fi foarte cald. Odată ce ajungi sus, vei gasi priveliști absolut superbe .

Cu siguranța mai sunt si alte locuri pe care nu am reușit sa le descoper în această vacanță de 5 zile însă data viitoare, le voi completa . Muntenegru este cu adevarat vacanta în care merita sa revii cu drag .

Articole recente

Targul de Craciun de la Budapesta

Targul de Craciun de la Budapesta

Budapesta este de vizitat tot timpul anului, iar in aceasta perioada este parca mai frumos, din punctul meu de vedere...

Un weekend la Oradea

Un weekend la Oradea

De ce sa mergi in Oradea? Pai in primul rand este un oras frumos , impartit in doua de raul Crisul Repede ce ascunde...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *