Un weekend la Oradea

Written by iuliana.radescu

October 31, 2019

De ce sa mergi in Oradea?

Pai in primul rand este un oras frumos , impartit in doua de raul Crisul Repede ce ascunde multe o multime de frumuseti , capitala judetului Bihor, oras situat doar la o jumatate de ora de granita cu Ungaria .

Oradea dispune de Aeroportul Internațional Oradea, ce deservește companii aeriene interne și externe, fiind principala poartă de intrare în țară din zona nord-vestică. În prezent de pe Aeroportul Internațional Oradea compania Tarom efectuează zboruri interne zilnic, iar companiile Carpatair și Club Air efectuează curse regulate spre diferite destinații europene . De asemenea, compania Țiriac Travel efectuează ocazional zboruri particulare.


Oradea a fost dintotdeauna una din cele mai prospere orașe ale României și unul dintre cele mai semnificative centre economice, în mare parte datorită localizarii la granita cu Ungaria, devenind astfel o poartă înspre Occident.

Printre atractiile turistice:

Piata Unirii

Aici este si centrul istoric al orasului ,cu o multime de cladiri istorice inconjurate de verdeata, piste pentru biciclisti .

Piata Unirii

Turnul Primăriei

Este construit în formă de „U” și este cunoscut mai ales pentru felul în care a fost realizat. Turnul are o inaltime de 50 m , este prezavut cu 4 nivele pricipale , dintre care 3 sunt de panarama. Nivelul 2 prezinta o panarama de la aproximativ 33 m. Nivelul 3 se afla 40 m , aici gasim ciocane functionale care bat de 3 ori la fiecare sfert de ora, iar nivelul 4 ofera posibilitatea observarii tuturor obiectivelor turistice cu ajutorului unui telescop. 😎Se poate vizita de marti pana duminica intre orele12-19 pe timpul verii , iar in perioada de iarna pana la ora 17.

Cetatea Oradei

Cetatea are o istorie de peste 1000 de ani a fost restaurata, Cetatea iti da posibilitatea unei plimbari prin parcul ce-i apartine. Daca doresti te poti caza la Hotelul cetate ( chiar in incinta cetatii) , hotel ce pune la dispozitie turistilor 17 camere(pe 2 nivele ), camere ce pastreaza prin constructia lor un aer medieval, cu tavane inalte , mobilier din lemn cu geamuri si usi de mari dimensiuni.

Cetatea Oradei


Strada Republicii

Este o stradă pietonală unde turistii pot lua o pauza binemeritata la multimea de terase aflate la parterul cladirilor , de o parte de si alta a strazii. Aici poti lua cina , pranzul , sau porti servi o prajitura sau o inghetata delicioasa 😉.

Aquapark Nymphaea

Este situat langa hotelul Double Tree by Hilton, pe malul Crisului Redepe. Este unul din cele mai mari parcuri de distractie din regiune ce ofera servicii de calitate. Parcul este dotat cu tobogane , piscine in aer liber , piscina de interior, jacuzii, sauna, baie turceasca , saloane de masaj, terenuri de sport si restaurante. Aici poti sa petreci o zi perfecta de relaxare ,indiferent daca e iarna sau vara. 👍

Dealul Ciuperca

Este unul dintre simbolurile orașului Oradea și poate fi găsit cu ușurință urcând cu mașina până în capătul străzii Graurilor sau pornind la pas de pe strada Olteniei .Acest punct turistic a fost reamenajat de curând cu bancute, pergole ,zone de relaxare, amfiteatru in aer liber , cafenea , alei si spatii verzi. aici este locul potrivit pentru a te bucura de apusuri sau rasarituri , si de ce nu de cele mai bune poze.

Baile Felix

Statiunea balneara se situeaza la aproximativ 10 km de Oradea, are program de functionare permanent. Statiunea ofera peste 7000 locuri de cazare, bazine termale, straduri in aer liber dar si acoperite. Temperatura apelor termale este intre 20-49 grade Celsius. Asa ca, daca ai mai multe zile la dispozitie cand esti prin Oradea , poti incerca si aceste bazine cu ape termane.

Mie mi-a placut mult acest oras, sper sa il revad curand!


Centrul Istoric


Centrul Istoric
Piata Unirii
Piata Unirii
Piata Unirii

Articole recente

Targul de Craciun de la Budapesta

Targul de Craciun de la Budapesta

Budapesta este de vizitat tot timpul anului, iar in aceasta perioada este parca mai frumos, din punctul meu de vedere...

Calatorie in Muntenegru

Calatorie in Muntenegru

Muntenegru este o tara mica aproximativ 13 800 km ² ,dar frumoasa care se invecineaza cu Croația (in partea de vest),...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *