Cand sa mergi in Cipru si ce sa vizitezi

Written by iuliana.radescu

April 30, 2019

Cipru este a treia insulă ca mărime din Marea Mediterana dupa Sicilia si Sardinia. Este localizată în estul Marii Mediterane în sudul Turciei. Insula Cipru este situată în regiunea Orientul Mijlociu , delimitată în teritoriu de Siria în Est și Turcia în nord. Este o tara insulara la doi pasi de Orientul Apropiat (Libanul e doar 100 km de Cipru), vara te poti astepta la temperaturi excesive, ce depasesc 40 de grade si iarni blande. . Cum Ciprul beneficiaza de peste 300 de zile de soare pe an, indiferent cand te duci, ai soare garantat. Temperatura iarna este in jur de 15-17 grade ziua, nu e de plaja, dar, in mod sigur este mai placut decat in Romania 🙂. Asadar, poti vizita aceasta tara insulara tot timpul anului.
Cipru înseamnă apă cristalină, nisip foarte fin şi peisaje care îţi taie răsuflarea. Vestita plajă Nissi Beach este într-adevăr deosebită. Nisipul alb şi jocul de culori al mării crează un loc greu de descris în cuvinte.

Orase de vizitat: Nicosia si Larnaca ( de neratat ),Orasul Famagusta , Girne, Bellpais si Castelul St Hillarion.

La mare – Ayia Napa, Limassol, Larnaca si Paphos sunt principalele statiuni de litoral. Aya Napa este statiune, in timp ce celelalte au statut de oras. In Ayia Napa este şi cel mai mare parc acvatic din Europa, renumitul WaterWorld. Plajele statiunii Ayia Napa sunt cele mai frumoase plaje ale insulei . In centru orasului sunt restaurante, baruri , cluburi de noapte ce ofera distractii . Succesul statiunii se datoreaza plajelor cu nispi auriu , cu apa de un albastru cristalin ,statiunea fiind inconjurata de plantatii fertile si formatiuni stancoase bizare si mori de vant .

Printre cele mai apreciate obiective turistice in Ayia Napa se numara: Manastirea Ayia Napa , Muzeul Vietii Marine , precum si portul pescaresc si piata centrala .

In Limassol puteti vizita castelul Kolossi – o atractie pentru turistii .

Larnaca este un mixt interesant de culturi , ce atrage mii de turisti, in vestul orasului se afla un lac cu apa sarata si pasari flamingo.

Cel mai frumos oras din Ciprul de Nord este Kyrenia , un oras portuar , cu casute intinse de-a lungul tarmului ,si restaurante la parter.

La munte .In afara de vestitele statiuni , Cipru dispune si de o regiune montana numita Troodos, aceasta se intinde de-a lungul centrului insulei Cipru fiind o destinatie turistica de neratat, muntii Troodos aflandu-se la o distanta de 45 de minute de plajele de la Marea Mediterana.

Recomand sa vizitati satul Kakopetria din muntii Troodos, aici veti gasi localnici care fabrica scaune traditionale din lemn si nuiele , de asemenea biserici care le puteti vizita cu picturi murale .

Cea mai inalta zona din Cipru este varful Olimp cu o altitudine de 1950 m, cu privelisti uimitoare asupra intregii insule. Daca iti alegi vacanta in lunile ianuarie-februarie poti schia in Muntii Troodos 🙂 .Exista aici patru partii de schi. Pentru explorarea zonei , poti inchiria masina, de aici dureaza cam 50- 60 minute sa ajungi in Nicosia.

Asadar, vacanta frumoasa in Cipru!
Articole recente

In Sibiu a n-a oara!

In Sibiu a n-a oara!

Ori de cate ori vizitezi Sibiul nu ai cum sa te plictisesti. Chiar daca este perioada de pandemie de CORONA VIRUS,...

Targul de Craciun de la Budapesta

Targul de Craciun de la Budapesta

Budapesta este de vizitat tot timpul anului, iar in aceasta perioada este parca mai frumos, din punctul meu de vedere...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *