Ce trebuie sa stii daca vrei sa calatoresti in Malta

Written by iuliana.radescu

April 26, 2019


Malta este o tara mica insulara din Europa de Sud , formata dintr-un arhipelag in Marea Mediterana, situata la 80 km sud de Italia , la 284 km la est de Tunisia si la 333 km nord de Libia . Malta este o fortareata apreciata de turisti , un loc romantic , plin de cladiri de vis , din calcar cu stradute inguste care duc spre mare.

Acest arhipelag este alcatuit din 6 insule: Malta , Comino, Gozo , Cominotto, Filfla si St. Paul ( doar primele trei fiind locuite).

Malta pare sa fie destinatia perfecta , dar iata ce trebuie sa stii cand iti organizezi o vacanta in aceasta tara :

1.Limba oficiala este engleza , a doua limba este malteza care este un amestec intre engleza si araba .

2.Umiditatea este ridicata.

Chiara daca temperaturile nu sunt prea mari cel mult 28 -30 de grade , umiditatea se simte peste tot.

3. Mancarea este destul de scumpa

Preturile la restaurante sunt desul de mari , pentru o zi poti plati pana la 60-70 de euro pe mancare . Mancarea traditionala este scumpa , o portie ajunge si la 20-25 de euro de persoana . Maltezii se mandresc cu iepurele gatit cu paste , vin si usturoi, caracatita cu usturoi si o diversitate de branzeturi.

4. Locurile de parcare

Fiind un numar mare de autoturisme pe insula , exista problema locurilor de parcare .

5 Diferente de preturi

Preturile difera foarte mult, asa ca daca vrei sa inchiriezi o masina verifica pretul in mai multe locuri, s-ar putea sa gasesti si la jumate de pret .

6. Transportul

Daca iti inchiriezi o masina , aici se conduce ca in Marea Britanie, drumurile sunt mult prea inguste pentru doua masini. Transportul in comun este avantajos deoarece are zeci de autobuze care te vor duce in fiecare colt al insulei . Dezavantajul este ca vei sta mult in statii , pana chiar si zeci de minute de asteptare .

7. Plajele

In Malta nu prea sunt plaje cu nisip si chiar daca gasesti un golfulet este foarte aglomerat, asa ca ideal este sa iei barca si sa te indrepti spre celelalte insule Gozo si Comino .

8. Cumparaturile

Daca ai pofta de cumparaturi trebuie sa stii ca magazinle se inchid intre 12.00-14.00, si este deschis doar pana la ora 19.00.


Articole recente

Targul de Craciun de la Budapesta

Targul de Craciun de la Budapesta

Budapesta este de vizitat tot timpul anului, iar in aceasta perioada este parca mai frumos, din punctul meu de vedere...

Un weekend la Oradea

Un weekend la Oradea

De ce sa mergi in Oradea? Pai in primul rand este un oras frumos , impartit in doua de raul Crisul Repede ce ascunde...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *