Cele mai frumoase locuri de pe Coasta Amalfi – Italia

Written by iuliana.radescu

April 21, 2019

Coasta Amalfi este unul dintre locurile magice suspendate parca intre cerul si marea albastra ,unul dintre locurile intens frecventate de turisti cu stradutele pitoresti, extraordinara gastronomie italiana , ce ofera o experienta palpitanta .

Iata top 10 orașe care se întind de-a lungul coastei :

1.Amalfi, orașul care dă si numele . A fost candva prima dintre cele patru republici maritime ale Italiei și de mult timp a detinut monopolul comerțului cu Estul. Panorama este una superba : grup de case albe lipite parca de stânci și legate între ele de alei și scări acoperite. În centrul pieței principale se află frumoasa Catedrală Sf. Andrei.
Acest loc fermecător este o destinație populară pentru călătorii care caută atât frumusețea naturală, cât și opere de arhitectură remarcabile.

2.Positano.
Positano este cel mai impresionant oraș de pe Coasta Amalfi și totodată cel mai fotografiat .Apa marii este cristalină, iar plajele sunt pline de turiști în fiecare vară. Două dintre plajele care trebuie menționate sunt Marina Grande și Fornillo.

3. Atrani.
Este al doilea cel mai mic oras al Italiei, iar în centrul său se află Biserica San Salvatore. Aici casele sunt construite pe versant, este locul perfect în care poți evada din gălăgia metropolelor și în care te poți bucura de natură.

4.Ravello

Un centru comercial important în trecut, acest loc a devenit astăzi o destinație preferată pentru călătorii care doresc să vadă peisaje și vederi magnifice.
Atracțiile de top aici includ :Villa Cimbrone, Duomo de Ravello și festivalul anual de vară.

5.Maiori
Aici se afla cea mai întinsă plajă a peninsulei și tot aici ai de ales intre deliciile gastronomice, construcțiile religioase și frumusețile naturii. O simplă plimbare pe străzi îți dezvăluie monumentele principale: Biserica Collegiata Santa Maria a Mare sau castelul de Thoro Plano. Dacă preferi marea, poți înota în apa albastră sau poți vizita peșterile printre care se numără Grotta Sulfurea și Grotta di Pandora.

6. Minori
Atracția principală din Minori este Vila Maritima Romana.Ca si alte orase de pe Coasta Amalfi , acest loc este plin de istorie si cultura.

7. Cetare
Un sat de pescuit adunat în jurul bisericii principale dedicat Sfântului Petru, este un port de pescuit activ specializat în prelucrarea și depozitarea tonului și a hamsiei, creând specialități culinare

8.Scala
Este cel mai vechi oraș al coastei Amalfi și locul de naștere al lui Gerardo Sasso, fondatorul Cavalerilor Maltei, este înconjurat de păduri dense de castani . Orasul păstrează atmosfera relaxantă care se armonizează perfect cu bogatele monumente istorice.

9.Furore
Cunoscut ca “orașul care nu există”, pentru aspectul său urban, caracterizat prin sate împrăștiate, înconjurate de podgorii . Furore este, în primul rând, orașul fjordului, sculptat de-a lungul secolelor de râul Schiato și unde în fiecare primă duminică din iulie are loc Campionatul Mondial de scufundari numit MarMeeting .

10 Tramonti
ESte orașul deluros al coastei Amalfi, înconjurat de vegetația luxuriantă a Munților Lattari, constând în castani și podgorii producătoare de vinuri , este locul perfect pentru a savura gusturile autentice ale bucătăriei locale, în special produse lactate, pâine și pizza preparate în cuptoare rurale, folosind făină de secară, mei și orz, asezonate cu untură și condimente

Articole recente

Targul de Craciun de la Budapesta

Targul de Craciun de la Budapesta

Budapesta este de vizitat tot timpul anului, iar in aceasta perioada este parca mai frumos, din punctul meu de vedere...

Un weekend la Oradea

Un weekend la Oradea

De ce sa mergi in Oradea? Pai in primul rand este un oras frumos , impartit in doua de raul Crisul Repede ce ascunde...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *