2 zile in Marrakech

Written by iuliana.radescu

April 14, 2019

Marrakech este un oraș în sud-vestul Marocului, așezat la circa 150 km de coasta Oceanului Atlantic. Este unul din cele mai importante centre turistice din nordul Africii, fiind renumit pentru grădinile și monumentele sale de arhitectură din partea veche a orașului, numită Medina.
Fiind un oraș medieval, istoria și misterul te vor captiva din primele clipe pe care le vei petrece aici. Denumit și „Orașul Roșu”, datorită clădirilor sale, Marrakech are o arhitectură istorică impresionantă, dar aceasta se amestecă și se îmbină perfect cu clădirile noi și moderne, care au fost construite în ultimele două decenii.


Ce poți vizita în Marrakech și care sunt cele mai importante atracții turistice ale sale?
1. Jemaa El-Fna, este pricipala lor piata se numără printre favoritele localnicilor și ale turiștilor, care nu concep să nu-și petreacă cel puțin o seară în atmosfera sa bogată.  Aici vei găsi doamne care vor încerca să te atragă cu modele care mai de care , sa iti faci un tatuaj cu henna , de asemenea vei gasi chioscuri cu suc de portocale ,sau poti face o plimbare cu trasura in oras.

foto credit:unsplash.com

2. Jardin Majorelle

Grădinile Majorelle sau  grădinile Yves Saint Laurent sunt unul dintre cele mai vizitate locuri din Maroc. Pictorului francez Jacques Majorelle i-a luat 14 ani pentru a crea aceste grădini. Pe lângă plantele adăpostite aici, poți vizita muzeul de artă islamică și o expoziție dedicată lui Yves Saint Laurent.
Grădinile Majorelle conțin o colecție de cactuși, plante exotice și pomi dar și 15 specii de păsări din Nordul Africii. Biletul de intrare costă 70 Dhs pentru grădini și 30 Dhs pentru muzeu.

3. Palatul Regal

Palatul Regal din Marrakech este un alt loc în care nu poți intra, poate doar dacă ești invitat oficial de către regele Mohamed VI…😊 dar, în rest, va trebui să te mulțumești cu exteriorul. Construcția palatului este una foarte interesantă și datează încă din secolul al 12-lea. Zidurile palatului, ușile din lemn, foarte atent sculptate, plantele din preajma palatului, toate merită admirate.

4.Moscheea Koutoubia

Moscheea Koutoubia nu se poate vizita ,dar se poate admira de afară – în apropiere este și un parc în care te poți odihni la umbra palmierilor.

5.Muzeul Fotografiei

Este unul din cele mai frumoase locuri din Marrakesh, un muzeu privat, fondat în 2009 de Hamid Mergani și Patrick Manac’h, un loc primitor . Fotografiile alb-negru, unele foarte vechi, îți deschid ochii asupra unei varietăți a oamenilor care nu îți este accesibilă pe stradă, ca simplu turist. Muzeul este amenajat cu bun gust – poți urca pe terasă și să iei masa acolo, sau să te odihnești în camera în care rulează filme turnate în munții Atlas.

6.Grădinile Menara

Grădinile Menara sunt grădini botanice din secolul XII , cu foisor pitoresc si lac artificial situate la vest de Marrakech, lângă Munții Atlas.

Articole recente

In Sibiu a n-a oara!

In Sibiu a n-a oara!

Ori de cate ori vizitezi Sibiul nu ai cum sa te plictisesti. Chiar daca este perioada de pandemie de CORONA VIRUS,...

Targul de Craciun de la Budapesta

Targul de Craciun de la Budapesta

Budapesta este de vizitat tot timpul anului, iar in aceasta perioada este parca mai frumos, din punctul meu de vedere...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *