Un weekend la Brasov

Written by iuliana.radescu

August 11, 2019

Brasovul , dupa parerea mea ,este unul dintre cele mai frumoase orase din tara situat la o altitudine de 625 m, ce merita vizitat atat vara cat si iarna.

Centru vechi al Brasovului este o atractie importanta , de neratat, pentru tursiti, locul unde se organizeaza diferite evenimente artistice si culturale.

Iata cateva dintre atractiile principale turistice:

1.Piata Sfatului

Este situata in centrul Brasovului ce ofera o priveliste minunata, cu cladiri moderne si pline de istorie. Este locul unde se desfasoara cele mai multe evenimente si spectacole in aer liber cum ar fi Cerbul de Aur.

2.Biserica Neagra

Este unul dintre simbolurile orasului Brasov, fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din tara. Poarta acesta denumire datorita marelui incendiu din anul 1689 , care a distrus-o in mare parte , refacerea durand aproximativ opt decenii.Biserica Neagra este celebra si datorita faptului ca aici se afla cea mai orga din Sud-Estul Europei, iar in turn se afla cel mai mare clopot ce cantareste 6300 kg. Cladirea masoara 89 de metri lungime, 30 de metri lăţime, 21 metri înălţime în interior şi 40 metri în exterior, cu turn înalt de 65 de metri. Are o capacitate de circa 5000 de locuri, cam atât cât era populaţia oraşului în momentul construirii ei.
Cu excepția muzeului Topkapi din Istanbul, Biserica Neagră detine cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa, datând din secolele XV-XVI. Interiorul Bisericii Negre este dominat de spledoarea de culori a celor aproximativ 110 covoare orientale expuse.

3. Strada sforii

Străduța îngustă între străzile Cerbului și Poarta Șchei a fost initial un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor. Astăzi este o curiozitate a orașului. Este cea mai îngustă stradă din Europa. Cert este ca lătimea ce variază între 111 și 135 cm îi conferă titlul de cea mai îngustă stradă a orașului si cea de -a treia cea mai ingusta din Europa. Străduța de 80 de metri este parcursa de toți turiștii care ajung în oraș, si unul dintre cele mai fotografiate locuri 🙂.

4. Muntele Tampa

În vârful muntelui Tâmpa se poate ajunge fie cu telecabina, fie pe jos, pe unul dintre cele patru trasee cu diferite grade de dificultate.
De aici, orașul se vede în toată splendoarea lui. Și, deși primul lucru pe care îl vei observa odată ce ajungi pe vârful muntelui Tâmpa este panorama extraordinară, acest loc minunat are o mulțime de alte atracții turistice.

Stația de pornire a telecabinei este la cabana-restaurant „Casa Pădurarului”, locație aflată la 640 m. Aceasta urcă până la altitudinea de 960 de metri, punctul de oprire fiind restaurantul „Panoramic”.

Telefericul are o capacitate de transportare de 20 de persoane . Daca nu ai rau de inaltime , merita sa urci cu telecabina pentru pretul de 9 lei 👍. Traseul are 573 m ,iar calatoria nu dureaza mai mult de 3 minute.

Articole recente

Targul de Craciun de la Budapesta

Targul de Craciun de la Budapesta

Budapesta este de vizitat tot timpul anului, iar in aceasta perioada este parca mai frumos, din punctul meu de vedere...

Un weekend la Oradea

Un weekend la Oradea

De ce sa mergi in Oradea? Pai in primul rand este un oras frumos , impartit in doua de raul Crisul Repede ce ascunde...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *